Vântul puternic a provocat pagube în Valea Jiului şi în Deva

Mai mulţi arbori s-au prăbuşit din cauza vântului care a suflat cu putere, luni, în mai multe localităţi din judeţul Hunedoara, un autoturism din oraşul Vulcan şi câteva cabluri de curent din Deva şi Câmpu lui Neag fiind afectate, la fel şi un acoperiş din municipiul Lupeni, din care s-au desprins mai multe bucăţi.

Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, în oraşul Vulcan, din cauza vântului, un arbore a căzut peste un autoturism parcat în vecinătatea unui parc. Din primele informaţii, în autoturism nu se aflau persoane. Misiunea pompierilor militari este în dinamică.

În municipiul Lupeni, bucăţi din acoperişul unui bloc, ce au fost dislocate de rafalele de vânt, au căzut peste acoperişul unui alt bloc din apropiere. La acest caz, pompierii intervin, luni, cu două autospeciale, autoscara mecanică şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă.

„Din fericire, nu au fost raportate victime. Intervenţia este în desfăşurare”, a precizat sursa citată.

De asemenea, din cauza vântului puternic, un copac a căzut peste cablurile de curent de pe strada Moţilor din Deva, în timp ce în localitatea Câmpu lui Neag, din Valea Jiului, un brad a rupt firele de electricitate.

Nu au fost semnalate locuinţe fără curent electric.

Judeţul Hunedoara se află sub avertizare meteorologică Cod portocaliu de vânt până luni seară, la ora 22,00. În zona montană înaltă, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110 – 120 km/h.

Citește și Urbea Food Fest se va desfăşura anul acesta în şase oraşe