Un pilot rus care a dezertat în Ucraina a fost ucis în Spania

Un pilot rus care a dezertat în Ucraina cu elicopterul său, anul trecut, a fost găsit mort săptămâna aceasta, într-un garaj subteran din Spania, corpul său fiind ciuruit de gloanţe, a relatat luni presa ucraineană şi spaniolă, citată de Reuters.

Agenţia publică de ştiri spaniolă EFE a relatat că un cadavru găsit pe 13 februarie în oraşul Villajoyosa, în apropiere de Alicante, în sudul Spaniei, aparţinea pilotului Maksim Kuzminov, care în august anul trecut a aterizat în Ucraina cu elicopterul său Mi-8. Serviciile ucrainene au făcut atunci public un interviu în care acesta povestea cum a dezertat.

Pilotul locuia în Spania cu un paşaport ucrainean sub un alt nume, a precizat agenţia EFE.

Un purtător de cuvânt al serviciului militar de informaţii al Ucrainei (GUR) a confirmat pentru Reuters că Kuzminov a murit în Spania, dar nu a precizat cauza morţii.

Ziarul ucrainean Ukrainska Pravda a relatat, de asemenea, că acesta a fost găsit împuşcat mortal.

Poliţia spaniolă a confirmat că în oraş a fost găsit cadavrul unei victime împuşcate, dar nu a dezvăluit identitatea victimei. O sursă din cadrul poliţiei spaniole Guardia Civil a declarat pentru Reuters că este posibil ca victima să fi avut o identitate falsă.

Ziarul spaniol La Informacion, care a raportat primul cazul, scrie că anchetatorii caută doi suspecţi care au fugit cu un vehicul găsit ulterior incendiat într-un oraş din apropiere.

Dezertarea lui Kuzminov în Ucraina a fost prezentată anul trecut ca o lovitură majoră pentru Kiev. GUR a declarat la acea vreme că l-a ademenit pe pilotul rus să dezerteze.

Citește și La Moscova, ruşii continuă să onoreze memoria lui Navalnîi