Un jucător al echipei Spartak Moscova a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru trafic de droguri

Un tribunal olandez l-a condamnat miercuri pe atacantul echipei Spartak Moscova, Quincy Promes, la şase ani de închisoare pentru trafic de droguri, relatează Reuters.

Promes nu a participat la audierile din Amsterdam şi nu este de aşteptat să se întoarcă în Ţările de Jos în viitorul apropiat.

Luna trecută, procurorii au cerut o pedeapsă de nouă ani pentru Promes, pentru implicarea sa în contrabanda cu 1.360 kg de cocaină prin portul Anvers, Belgia, către Olanda, în două transporturi în 2020.

Instanţa a declarat că interceptările telefonice au arătat că Promes a fost direct implicat în transportul drogurilor, ascunse în transporturi de sare din Brazilia, şi în transportul lor ulterior din port.

Avocaţii săi au declarat pentru ziarul olandez AD că Promes va face apel la sentinţă, întrucât acesta neagă acuzaţiile de import, export, transport şi posesie de droguri.

Într-un alt caz din Ţările de Jos, fostul atacant al echipelor Ajax Amsterdam şi Sevilla, în vârstă de 32 de ani, a fost condamnat anul trecut în contumacie la 18 luni de închisoare pentru agresiune, în legătură cu o bătaie în 2020, în timpul căreia şi-a înjunghiat un văr în genunchi.

Promes a făcut apel şi împotriva acelei sentinţe.

Citește și Tânăr arestat preventiv pentru trafic de droguri şi conducere sub influenţa subtanţelor psihoactive