Tulcea: Mame minore, în atenţia Direcţiei de Asistenţă Socială

Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) din Tulcea are în atenţie opt mame minore, patru dintre ele fiind menţinute în familii, iar celelalte patru aflându-se într-un centru maternal.

Potrivit unei adrese remise de instituţia statului, cele patru mame minore menţinute în familie sunt monitorizate împreună cu serviciile publice de asistenţă socială şi primesc servicii de consiliere socială, psihologică şi juridică.

Cele patru mame minore din centrul maternal al DGASPC beneficiază atât de servicii de cazare şi masă, cât şi de servicii specifice pentru cuplul mamă-copil, printre care evaluare socială, psihologică, medicală, educaţională şi juridică, asigurarea primului ajutor în caz de îmbolnăvire, respectiv asigurarea asistenţei în cunoaşterea şi exercitarea drepturilor cuplului mamă-copil.

În anii anteriori, numărul mamelor minore menţinute în familie a fost de 14, în 2023, 17, în 2022, şi 21, în 2021, potrivit DGASPC.

De asemenea, în anii trecuţi, numărul mamelor minore aflate în centrul maternal a fost de patru, în 2023, una, în 2022 şi 2021, trei, în anul 2020, şi cinci în anul 2019. 

Citește și Rețeaua socială Threads trece de 130 de milioane de utilizatori