Tânăr arestat preventiv pentru trafic de droguri şi conducere sub influenţa subtanţelor psihoactive

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov au dispus reţinerea unui tânăr, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Tânărul a fost oprit în trafic de poliţiştii rutieri, constatându-se că deţinea în autoturism 43 de grame canabis (drog de risc), 33 de comprimate de ecstasy (drog de mare risc), 5,44 grame fragmente de comprimat ecstasy şi circa 3 grame pulbere care conţine 4-MMC (drog de mare risc), destinate comercializării.

El a fost testat cu aparatul drugtest, care a indicat o valoare pozitivă la o substanţă psihoactivă.

Sâmbătă, el a fost arestat preventiv de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Braşov, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, cu sprijinul Serviciului Rutier Braşov.

Potrivit IGPR, tânărul de 26 de ani se deplasa pe Centura Braşovului, dinspre Predeal spre Sibiu, cu o viteză peste limita legală.

După ce au efectuat verificări cu privire la legalitatea documentelor şoferului, poliţiştii au constat că acesta are dreptul de a conduce suspendat din luna ianuarie pentru fapte similare, fiind şi anterior depistat la volan sub influenţa substanţelor interzise.

Tânărul a fost condus la o unitate medicală autorizată, unde i-au fost preluate mostre biologice, în vederea stabilirii cu certitudine a prezenţei substanţelor interzise în organism.

Citește și Două mandate de arestare preventivă în dosarul privind furtul pistolului din locuinţa din Voluntari