Sibiu: Femeie moartă după ce a fost diagnosticată cu gripă

O pacientă din judeţul Sibiu, diagnosticată cu gripă, a murit în Spitalul Judeţean. Femeia avea 84 de ani, nu fusese vaccinată şi avea comorbidităţi. Este al doilea pacient care moare din cauza gripei, în judeţul Sibiu, în acest sezon gripal.

Potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, pacienta decedată după ce a fost diagnosticată cu gripă era internată în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Judeţean. 

Aceasta avea 84 de ani, era din Sibiu, nu fusese vaccinată antigripal şi fusese infectată cu virus gripal tip A. Ea avea comorbidităţi, respectiv diabet zaharat, fibrilaţie atrială şi obezitate.

În judeţul Sibiu, în perioada 29 ianuarie – 4 februarie a continuat trendul ascendent al gripei, înregistrându-se 154 de cazuri, cu 11 mai multe decât în săptămâna anterioară. 21 de cazuri au fost confirmate prin test PCR. 

În schimb, numărul de internări a fost mai mare, 36,36% dintre cei diagnosticaţi necesitând internare, jumătate dintre cei internaţi fiind vârstnici peste 65 de ani.

Citește și Mai multe eleve din Haţeg s-au luat la bătaie pe stradă şi apoi la şcoală