Şapte cazuri suspecte de scarlatină la o şcoală din Târgu Mureş

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mureş, dr. Iuliu Moldovan, a anunţat, vineri, existenţa a şapte cazuri suspecte de scarlatină într-o şcoală din Târgu Mureş, pentru care se aşteaptă rezultatele de laborator.

„Până în acest moment avem şapte cazuri posibile de scarlatină într-o unitate şcolară, un posibil focar, fiind patru cazuri într-o clasă, două în altă clasă şi unul în altă clasă. Au fost diagnosticate cu test rapid. Pentru a avea certitudine, e nevoie de test de evidenţiere a streptococului prin exsudat faringian şi cultură bacteriană. E în desfăşurare şi o anchetă epidemiologică”, a declarat presei directorul DSP Mureş, dr. Iuliu Moldovan.

Potrivit acestuia, metodologia prevede ca acolo unde există un focar, când apar suspiciuni de caz suspect de boală infecţioasă, acestea trebuie să fie raportate de către Direcţia de Sănătate Publică de către asistentul medical sau medicul şcolar, tratamentul specific în timp util fiind o necesitate.

„E o afecţiune care poate avea – şi există – şi cazuri complicate, motiv pentru care e bine ca atunci când există suspiciune să se apeleze la medicul de familie sau la medicul infecţionist pentru un diagnostic, pentru a se lua măsurile în care se impun. Şi în funcţie de situaţie, să se iniţieze un tratament specific. E o afecţiune din categoria a bolilor transmisibile, care se poate trata uşor dacă se iniţiază tratamentul în timp util”, a precizat dr. Iuliu Moldovan. 

Citește și Registrul Naţional al Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice depăşeşte pragul de 100.000 de donatori înscrişi