Nicolae Ciucă: PNL trebuie să aibă propriul său candidat la prezidenţiale

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni la sediul partidului, înainte de şedinţa de coaliţie în care se discută variantele de comasare a alegerilor şi calendarul acestora, că nu se pune problema unor candidaţi unici ai coaliţei şi că PNL trebuie să aibă propriul său candidat la prezidenţiale, pentru că este sănătos pentru democraţie.

Întrebat despre scenariul unui candidat unic al coaliţiei, la alegerile prezidenţiale, Nicolae Ciucă a infirmat această variantă. 

”Înainte de a fi discutat de comasare, am mers în Biroul Politic Naţional şi am cerut mandat pentru conducerea partidului să negociem şi am cerut negociere pentru comasare fără nicio altă variantă care să fie asumată de către conducerea partidului, orice altceva în afara acestui mandat nu poate fi asumat de conducerea partidului. Partidul National Liberal trebuie să aibă propriul său candidat la prezidenţiale, asta este tot ceea ce poate fi mai sănătos pentru democraţie”, a spus liderul PNL. 

Ciucă a comentat şi scenariul prin care PSD a propus liberalilor susţinerea pentru funcţia de premier şi candidatura la primăria Capitalei în schimbul susţinerii candidatului PSD la prezidenţiale.

Citește și Blocaj în coaliţie pe comasarea alegerilor, nu s-a ajuns la un acord între PSD şi PNL

”Nu mi se par absolut deloc benefice pentru tot ceea ce înseamnă un proces democratic de vot să negociem toate aceste chestiuni ca şi când ar fi aşa stabilite dinainte”, a spus Ciucă. 

Liderul PNL a mai arătat, despre varianta unor candidaturi separate, că ”este o soluţie foarte bună pentru că vor vedea fiecare dintre ei care este opţiunea românilor pentru un partid sau altul”. 

Despre comasarea alegerilor parlamentare cu turul 2 de la prezidenţiale, Nicolae Ciucă a spus că, ”dacă aceasta poate fi o soluţie, de ce nu, orice poate să diminueze numărul de runde de alegeri”. 

”Noi am analizat şi turu 1 era cel care se potrivea cel mai bine din punct de vedere legal”, a mai spus liderul PNL.