Nicolae Ciucă, despre comasarea alegerilor: Mizez pe raţiunea tuturor, astfel încât să avem o soluţie

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ciucă, a afirmat, miercuri, la Ateneul Român, că mizează pe raţiunea partenerilor de coaliţie, astfel încât să se ajungă la o soluţie privind comasarea alegerilor europarlamentare şi locale.

„Vom discuta din nou, vom căuta soluţii, şi eu mizez foarte mult pe raţiunea tuturor, astfel încât să avem o soluţie şi să ne concentrăm pe tot ceea ce înseamnă actul de guvernare, pregătirea tuturor etapelor electorale. Şi în felul acesta să asigurăm în continuare stabilitate prin responsabilitate politică”, a declarat Ciucă.

Întrebat dacă ia în calcul participarea separată a PNL la alegeri, în cazul în care nu se va ajunge la o înţelegere, el a spus că această decizie a fost luată încă din toamna anului trecut.

„Participarea separată am avut-o în vedere încă din noiembrie, când am decis să ne asumăm angajarea în campania din 2024 prin forţe proprii. Avem motto-ul ‘Prin noi înşine’, ca atare nu este vorba despre noi, despre Partidul Naţional Liberal, ci despre ceea ce trebuie să facem pentru a asigura reprezentativitatea necesară votului cetăţenilor. Votul cetăţenilor este cel care contează. Partidele politice trebuie să facă totul ca aceasta să se întâmple în realitate”, a adăugat preşedintele PNL.

Nicolae Ciucă participă, alături de secretarul general al PNL, Lucian Bode, la Gala Sportului Românesc 2023, eveniment organizat de Agenţia Naţională pentru Sport, la Ateneul Român.

Citește și Nicolae Ciucă: PNL trebuie să aibă propriul său candidat la prezidenţiale