Ministrul Odobescu – întrevedere cu viceprim-ministrul pentru reintegrare al Republicii Moldova

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, a avut o întrevedere, miercuri, cu viceprim-ministrul pentru reintegrare al Republicii Moldova, Oleg Serebrian, aflat în vizită la Bucureşti, context în care „a salutat eforturile autorităţilor de la Chişinău de a continua dialogul cu Tiraspolul, la nivel tehnic, cu scopul de a soluţiona problemele care afectează direct cetăţenii de pe ambele maluri ale Nistrului”, transmite MAE.

Potrivit sursei citate, ministrul Afacerilor Externe a reiterat susţinerea pentru o reglementare cuprinzătoare, paşnică şi durabilă a problemei transnistrene, în conformitate cu dreptul internaţional, cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, în cadrul graniţelor sale recunoscute la nivel internaţional şi fără afectarea viitorului său european.

Odobescu a exprimat aprecieri pentru „abordarea responsabilă şi echilibrată de care autorităţile Republicii Moldova dau dovadă asupra temelor complexe legate de reglementarea transnistreană, într-un climat regional complicat şi marcat de provocări”.

Prezenţa în România a oficialului de la Chişinău se înscrie în dialogul bilateral consistent şi dinamic, pe toate planurile, în spiritul relaţiilor consolidate dintre Bucureşti şi Chişinău, arată MAE.

Cei doi demnitari au trecut în revistă evoluţiile de securitate regionale şi acţiunile de destabilizare ale Rusiei, cu accent pe impactul acestora asupra Republicii Moldova. În context, ministrul Luminiţa Odobescu a salutat eforturile autorităţilor de la Chişinău în combaterea efectelor războiului hibrid şi a reconfirmat sprijinul pe care România este pregătită să îl ofere în acest proces.

Citește și ANI: Cristian Popescu Piedone şi-a numit ginerele în Comisia pentru vânzarea spaţiilor comerciale