Laurențiu Nistor câștigă un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara

Laurențiu Nistor, reprezentant al Partidului Social Democrat (PSD), a câștigat un nou mandat de președinte al Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, conform rezultatelor încă neoficiale. Laurențiu Nistor a obținut aproape 48% dintre sufragii, confirmându-și astfel poziția de lider al județului.

Pe locul secund s-a clasat candidatul Partidului Național Liberal (PNL), Călin Petru Marian, care a adunat peste 25% din voturile exprimate. Podiumul a fost completat de Marius Mane de la Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), care a strâns puțin peste 14% dintre voturi.

Pe locul al patrulea s-a situat Robert Eugen Muzsic, din partea Alianței pentru Dezvoltarea Uniunii (ADU), cu aproape 6% din sufragii. Următoarele două poziții au fost ocupate de cele două candidate la această funcție: Marta Mate, din partea Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), cu peste 3%, și Ioana Cristina Pinte, reprezentanta Partidului Național Creștin Român (PNCR), cu aproape 2% din voturi. Constantin Doru Aparaschivei, ultimul dintre candidați, a obținut puțin peste 1% din voturi.

Citește și Orașul Călan: Adrian Filip Iovănesc a câștigat cel de-al șaselea mandat de primar