Iulian Dumitrescu contestă sechestrul pus de DNA asupra conturilor sale şi a unui imobil

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, a contestat, la Tribunalul Bucureşti, măsura sechestrului impusă de DNA în dosarul în care procurorii au început urmărirea penală pentru luare de mită şi fals în declaraţii. Tribunalul Bucureşti este aăteptat să se pronunţe vineri în acest dosar, informează news.ro.

Surse judiciare au declarat că vineri, la Tribunalul Bucureşti,  se judecă un dosar prin care Iulian Dumitrescu, preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, fost prim-vicepreşedinte al PNL şi fost preşedinte al PNL Prahova ,a contestat măsura sechestrului pusă de DNA pe bunurile sale în dosarul de corupţie în care este anchetat alături de sora sa şi de soţul acesteia.

Şedinţa de judecată în care va fi luată în discuţie contestaţia lui Dumitrescu a început la ora 8:30.

În dosarul de luare d emită, fals şi complicitate la aceste infracţiuni, procurorii DNA au instituit măsuri asigurătorii asupra conturilor bancare ale lui Iulian Dumitrescu, ale surorii sale, Angelica Lambrea şi ale soţului acesteia, Daniel Lambrea, precum şi  asupra unui bun imobil aparţinând lui  Iulian Dumitrescu şi asupra a 19 imobile aparţinând celorlalţi doi inculpaţi consideraţi complici ai politicianului.

Citește și Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, plasat sub control judiciar

Iulian Dumitrescu, fost preşedinte al PNL Prahova şi fost prim-vicepreşedinte al PNL, este suspectat că, ajutat de cumnatul său, Daniel Lambrea, ar fi pretins, în perioada noiembrie-decembrie 2022, unui om de afaceri achiziţionarea în schimbul sumei de 47.500.000 lei a părţilor sociale deţinute de Daniel Lambrea la o societate comercială, valoare supraevaluată faţă de valoarea reală a acestora, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu ca preşedinte de Consiliu Judeţean (CJ) Prahova şi ar fi primit, până în 4 decembrie 2023, cu ajutorul celor 2 complici, suma totală de 16.210.000 lei.

Una dintre societăţile omului de afaceri ar fi avut la momentul pretinderii în derulare un contract cu CJ Prahova, iar ulterior achiziţionării societăţii comerciale de la Lambrea i s-ar mai fi atribuit un nou contract de lucrări cu beneficiar CJ Prahova.

Preşedintele CJ Prahova este, de asemenea, suspectat că a omis să treacă, în trei dintre declaraţiile de avere pe care le-a completat, sume importante de bani care ar fi fost cheltuite preponderent pentru excursii în străinătate şi bunuri de lux achiziţionate din afara ţării, liceu privat, cursuri tenis, chirie într-un complex rezidenţial de lux.