Două mandate de arestare preventivă în dosarul privind furtul pistolului din locuinţa din Voluntari

Un bărbat de 23 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar în cazul altuia, de 19 ani, a fost dispusă arestarea preventivă în lipsă în dosarul în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce dintr-o locuinţă din oraşul Voluntari s-au furat un pistol, cartuşele aferente, precum şi mai multe bijuterii.

Pistolul şi cartuşele, furate din locuinţa unui fost ofiţer SRI, au găsite pe 30 ianuarie în Lacul Pantelimon, după o acţiune desfăşurată de Poliţie împreună cu scafandrii din cadrul ISUBIF.

Poliţiştii din Ilfov au informat că judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile faţă de bărbatul de 23 de ani, precum şi arestarea preventivă în lipsă faţa de bărbatul de 19 ani.

Vineri, Serviciul de Investigaţii Criminale Ilfov a desfăşurat două percheziţii la domiciliile celor două persoane.

Bărbatul de 23 de ani a fost dus la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov pentru cercetări. Ulterior, acesta a fost prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, care a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi cu privire la dispunerea de măsuri preventive, atât faţă de bărbatul de 23 de ani, cât şi în lipsă faţă de bărbatul de 19 ani. 

Citește și Risc mare de avalanşe în munţii Parâng, Şureanu, Ţarcu, Godeanu