Crin Antonescu: Nu sunt îngrijorat de soarta PNL

Fostul lider PNL Crin Antonescu a declarat, joi, despre alianţa PNL-PSD, că dacă va fi validată de public, înseamnă că are creditul electoratului şi rămâne să vedem cu ce program, cu ce oameni şi în ce măsură vor îndeplini aceste aşteptări. El a mai spus că nu este îngrijorat de soarta PNL, aşa cum sunt unii care îi cântă prohodul de multă vreme.

Crin Antonescu a fost întrebat într-o intervenţie la Antena 3 despre decizia PNL de a face alianţă cu PSD la europarlamentare, în condiţiile în care el este cel care a făcut USL-ul.

”Frăţie nu a fost niciodată, a fost vorba de o construcţie politică atunci, este un început, o formă de construcţie politică, acum. Singura asemănare deocamdată, parţială, este că se vor prezentacele două partide cu o listă comună, strict la alegerile pentru Parlamentul European. Asemănarea constă în faptul că această formulă de asociere va fi supusă validării publice, prin vot”, a spus Antonescu despre asemănarea noii înţelegeri cu fostul USL.

El a precizat că ”nu este atât de îngrijorat, paradoxal, cum vede că sunt foarte mulţi, de soarta PNL”.

Citește și Nicolae Ciucă: PNL trebuie să aibă propriul său candidat la prezidenţiale

”Pe de o parte i se cântă prohodul, de foarte multă vreme, fără să fie cazul, PNL fiind un partid la guvernare, care a avut premier, care are şi reprezentare şi naţională şi europeană, de primă mână”, a aubliniat fostul lider al PNL. ”Privitor la această formulă, la această variantă, din două, una, fie publicul nu o va susţine, deci nu vor lua voturi. Vor lua 1%,2%, restul vor lua 60% suveraniştii, 40% băsiştii de rit nou, USR, Orban, şi toată lumea va fi mulţumită.

Dacă va fi validată de public, înseamnă că este o construcţie care are creditul electoratului şi rămâne să vedem cu ce program, cu ce oameni şi în ce măsură vor îndeplini aceste aşteptări. Eu personal nu văd un motiv ca trei sferturi din ţară să se preocupe de soarte PNL şi să plângă de mila PNL. La unii înţeleg, la alţii nu”, a mai spus Crin Antonescu.