Compania de software Trencadis a raportat afaceri de 33,7 milioane de euro în 2023

Trencadis, companie de tehnologie specializată în dezvoltarea şi implementarea de soluţii software complexe pentru sectorul guvernamental şi cel de business, a încheiat anul 2023 cu afaceri de 33,7 milioane de euro (167,8 milioane lei), în creştere cu 38,7% faţă de anul precedent. Profitul a crescut cu 53%, la 1,24 milioane de euro (6,2 milioane lei).

”Trencadis, companie de tehnologie specializată în dezvoltarea şi implementarea de soluţii software complexe pentru sectorul guvernamental şi cel de business, a încheiat anul 2023 cu afaceri de 33,7 milioane de euro (167,8 milioane lei), în creştere cu 38,7% faţă de anul precedent, care survine după avansul de 21% din 2022

Compania precizează că rezultatele obţinute în 2023 reprezintă un nou record al volumului de afaceri, iar profitul realizat a fost de 1,24 milioane de euro (6,2 milioane lei) în creştere cu 53,2% faţă de anul precedent.

”În contextul finanţărilor din cadrul PNRR şi a fondurilor structurale dedicate transformării digitale a relaţiei stat-cetăţean şi stat-mediu de afaceri, Trencadis îşi propune să contribuie la modernizarea infrastructurii digitale şi la creşterea eficienţei serviciilor publice. Cifra de afaceri din 2023 a fost susţinută de proiectele complexe de integrare de sisteme, de transformare digitală a unor servicii publice şi de livrare infrastructură hardware şi software. Au contribuit la evoluţia cifrei de afaceri şi investiţiile în competenţele tehnice ale echipei şi în tehnologiile care au produs primele proiecte de anvergură pe soluţii de tip Big Data, Cyber-security, soft educaţional. În acest context, Trencadis caută în continuare specialişti pentru roluri precum Project Manageri, Business Analişti, Arhitecţi de sisteme şi specialişti Big Data cyber-security şi AI”, arată compania.

Citește și BNR anunţă tentativă de fraudă financiară tip deepfake cu imaginea guvernatorului Isărescu

De asemenea, în 2023, Trencadis a lansat şi finalizat o serie de proiecte majore începute anterior în domeniul transformării digitale a administraţiei publice.

„Printre proiectele finalizate în anul 2023 se numără platforma digitală cu resurse educaţionale deschise Edulib pentru Agenţia de Administrare a Reţelei Naţionale de Informatică pentru Educaţie şi Cercetare, servicii privind dezvoltarea unui sistem informatic pentru Consiliul Superior al Magistraturii, servicii şi furnizare echipamente necesare pentru Dezvoltare şi implementare sistem integrat management pentru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Servicii de implementare şi dezvoltare a sistemului informatic şi instruirea personalului pentru Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, servicii proiectare şi mentenanţă aplicaţie IT şi infrastructură hardware suport pentru proiectul ReCONNECT al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

De asemenea, în anul 2023 am iniţiat proiecte de infrastructura şi securitate – STS securitate cibernetică pentru cloud-ul guvernamental, MAI – echipamente de comunicaţie şi Universitatea A.I. Cuza Iaşi – echipamente pentru modernizarea infrastructurii de comunicaţii de date”, a spus Adrian Văduva, deputy CEO al Trencadis, responsabil pentru Delivery/implementarea proiectelor.

Compania menţionează că se angajează în implementarea proiectelor de cloud guvernamental, consolidându-şi expertiza în furnizarea soluţiilor tehnologice avansate pentru administraţia publică.