Bitcoin a crescut vineri şi a înregistrat cel mai mare avans săptămânal din ultimele patru luni

Bitcoin a crescut vineri cu 5%, până la maximul ultimei luni, susţinut de ceea ce analiştii au spus că a fost un val de cumpărări înaintea evenimentului de înjumătăţire a valorii sale din aprilie şi pe măsură ce ieşirile recente din fondurile tranzacţionate la bursă au încetinit, transmite Reuters.

Preţul bitcoin a crescut până la un vârf al sesiunii de 47.705 de dolari, cel mai mult din ianuarie, după ce primele produse bitcoin tranzacţionate la bursă în SUA au primit aprobarea autorităţilor de reglementare.

Cea mai valoroasă criptomonedă din lume era ultima dată în urcare cu 3,5%, la 46.946 USD pe unitate, ceea ce implică o creştere de 10% săptămâna aceasta, cea mai mare consemnată într-o săptămână după octombrie.

Ether a crescut cu 2,5% la 2.486 USD pe unitate.

Bitcoin a atins în ianuarie un maxim al ultimilor doi ani, de puţin peste 49.000 de dolari pe unitate, dar de atunci a avut o tendinţă de scădere, sub presiunea unui val de marcări de profituri după ce Comisia pentru bursă şi valori mobiliare a aprobat în cele din urmă ETF-urile.

Citește și Autoritatea de Supraveghere Financiară anunţă tentative de fraudă de tip vishing, în numele autorităţii