Bihor – Un bărbat care a împuşcat câinele unui consătean a fost reţinut

Un bărbat care a împuşcat câinele unui consătean, în localitatea Delani, judeţul Bihor, a fost reţinut, fiind cercetat pentru comiterea infracţiunilor de uciderea animalelor cu intenţie, fără drept şi uz de armă letală fără drept.

”La data de 14 februarie a.c., poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au efectuat o percheziţie domiciliară, pe raza localităţii Delani, judeţul Bihor, pentru documentarea şi probarea activităţii infracţionale a unui bărbat de 57 de ani, faţă de care se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunilor de uciderea animalelor cu intenţie, fără drept şi uz de armă letală fără drept. Din cercetări a reieşit că, la data de 9 februarie a.c., în jurul orei 10.40, acesta ar fi împuşcat, letal, câinele unui localnic, în timp ce se afla pe stradă, în faţa locuinţei”, anunţă IPJ Bihor.

La faţa locului, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase cadavrul unui câine de talie mare, care a fost ridicat şi transportat la D.S.V.S.A. Bihor, în vederea constatării sanitar – veterinare.

Arma folosită la comiterea faptei, deţinută legal de cel în cauză, a fost ridicată de poliţiştii în vederea cercetărilor.

”La finalizarea percheziţiei domiciliare, efectuată în cursul zilei de 14 februarie a.c., bărbatul a fost condus la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, pentru audieri, iar ulterior, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au dispus reţinerea bărbatului, pentru 24 de ore, în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor”, precizează IPJ Bihor.

Citește și Un jucător al echipei Spartak Moscova a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru trafic de droguri