AUR solicită demiterea ministrului Agriculturii

Demiterea şefului APIA, Ionuţ Lupu, după doar două luni de mandat, pe motiv că ar fi blocat banii pentru fermieri, nu este altceva decât „o mascaradă” făcută de ministrul PSD al Agriculturii, Florin Barbu, susţine deputatul AUR Dan Tanasă.

„Solicităm repunerea lui Ionuţ Lupu la şefia APIA şi continuarea verificărilor legate de subvenţiile pe care familia Stănescu ar trebui să le primească de la APIA. Nici cel mai credul naiv de pe această lume nu îşi poate imagina că în două luni de când a fost pus în funcţie şeful APIA ar fi reuşit să blocheze banii pentru fermieri, în condiţiile în care lucrurile trebuiau să fie foarte clar stabilite de fostul şef al APIA, Adrian Pintea, care acum este mâna dreaptă a ministrului Agriculturii. (…) Nici pe cei din PSD, nici pe cei din conducerea Ministerului Agriculturii nu îi interesează de fermierii români. Singura lor grijă este cea privind afacerile pe care le au în acest domeniu crucial pentru economia naţională”, susţine Dan Tanasă.

Directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Ionuţ Lupu, a fost demis, marţi seara, de ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, din cauza întârzierilor la plată a subvenţiilor către fermieri şi a blocajului din sistem. 

Citește și George Simion anunţă că medicul Tudor Ciuhodaru este candidatul AUR în municipiul Iaşi