Anchetă la Spitalul Judeţean Ploieşti, după ce doi nou-născuţi au fost daţi altor familii la externare

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti a dispus declanşarea unei anchete interne după ce două femei care s-au externat din Maternitatea Ploieşti, luni după-amiază, au primit copiii altei familii.

Directorul medical al SJU Ploieşti, medicul Andrei Ilinca, a declarat, pentru News.ro, că la nivelul unităţii sanitare a început o anchetă internă pentru a se stabili împrejurările în care doi nou-născuţi au ajuns, la externarea din Secţia Obstetrică-Ginecologie a spitalului, la alte familii şi nu la cele naturale.

Incidentul a avut loc luni după-amiază, când o femeie care a născut zilele trecute la Maternitatea din Ploieşti a observat, după externare, că fetiţa care i-a fost dată acasă nu este, de fapt, copilul ei. Femeia s-a întors imediat în spital, iar cadrele medicale au constatat că fusese făcută o confuzie, femeia primind la externare un alt bebeluş, o fetiţă care are aceleaşi nume şi prenume cu a ei. Fetiţa femeii fusese dată la externare unei alte familii, care părăsise recent spitalul şi care a fost întoarsă din drum, fiecare dintre cele două mame primindu-şi copilul.

Citește și Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara, achitat în dosarul DNA