Alba: Daniel Breaz, la al patrulea mandat de rector al Universității 1 decembrie

Rectorul Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Daniel Breaz, a obţinut cel de-al patrulea mandat, fiind unicul candidat înscris pentru această funcţie, la fel ca la precedentele trei alegeri.

Potrivit informaţiilor afişate pe site-ul universităţii, Daniel Breaz a fost singurul candidat la conducerea universităţii de stat din Alba Iulia.

Din cele 173 de persoane cu drept de vot, din care 159 cadre didactice şi 14 studenţi, s-au prezentat la urne 156. Din cele 156 de voturi, au fost valabil exprimate 135 – toate în favoarea singurului candidat.

Două voturi au fost albe şi 19 au fost nule, ceea ce înseamnă că Daniel Breaz a fost votat de 86,53% dintre cei care s-au prezentat luni la urne.

Breaz a fost ministru al Culturii şi Identităţii Naţionale între noiembrie 2018 şi noiembrie 2019 şi ministru al Educaţiei timp de o lună.

Absolvent al Facultăţii de Matematică-Informatică, secţia Matematică, din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Daniel Breaz este doctor în matematică, specializarea analiză matematică.

Între 1998 şi 2000 a fost cadru didactic asociat la universitatea din Alba Iulia, apoi asistent universitar titular, lector titular, conferenţiar titular. Din 2009, este profesor universitar doctor la Catedra de Matematică-Informatică, disciplinele Analiză complexă şi Analiză matematică.

A fost senator din partea PSD şi în prezent este membru al PNL. 

Citește și Sorin Radu a fost reales în funcţia de rector al ULBS